Инсталирането на канализационните линии е трудна задача, която изисква много работа и много време, за да го направите. Въпреки това, ако изграждате дом, тогава канализационните тръби са неразделна част от системата за отпадни води. Няма значение дали разполагате със септична яма или отпадъчната Ви вода влиза в канализационната система на града, ще трябва да инсталирате […]

Инсталирането на канализационните линии е трудна задача, която изисква много работа и много време, за да го направите. Въпреки това, ако изграждате дом, тогава канализационните тръби са неразделна част от системата за отпадни води. Няма значение дали разполагате със септична яма или отпадъчната Ви вода влиза в канализационната система на града, ще трябва да инсталирате някои канализационни тръби.

Ето някои съвети, които да ви помогнат да бъдете по-добър водопроводчик, когато инсталирате нови канализационни линии.

 1. Проверете местната компания за комунални услуги

  Преди да поставите лопатата в земята, важно е да се свържете с местната компания за комунални услуги, за да проверите имота си за подземни опасности. Дори ако заменяте стара система, все пак трябва да направите това, за да знаете къде се намират нещата.
 2. Карта на канализационна линия

  Щом разберете къде се намират подземните опасности, трябва да начертаете маршрута на каналите. Това ще ви помогне не само да видите къде ще отиде, но и да планирате материали, от които ще се нуждаете. Може да се наложи да имате няколко лакти или секции T във вашата канализационна система в зависимост от пътя на тръбите.
 3. Разпределяне на тръбите

Разпределете тръбите, които използвате, според вашия план, преди да направите постоянни връзки. След като всичко попадне на място, можете да свържете тръбите заедно.

 1. Правилото за качество

  Тежестта е най-добрият приятел на септичната система. Когато нивото на земята е наклонено надолу, не е необходимо да имате каквато и да е допълнителна помощ за изтичането на канализацията в резервоара. Ако земята е равна, тогава изкопайте изкопа за канализационните линии по постепенно наклон, така че отпадъците естествено ще се движат в посока към резервоара, а не да седят неподвижно в тръбите.
 2. Инсталирайте изобилие от капани

  Капаните в канализационната мрежа са важни, за да могат да се извършват ремонти или да се отстранят задръстванията. Тези капани са малки парчета от тръби, които имат винт отгоре. Поставете ги на различни места по линията на канализацията, така че вие ​​или водопроводчик да имате достъп до тръбите, за да пуснете змия през тях или да ги изхвърлите.
 3. Изпълнете линии в неизползвани области

  Линията за отпадни води, която преминава през област, която е със силен трафик на вода, може да означава проблеми по пътя. Докато правата линия е по-къса, може да се наложи да се инсталират някои лакти, за да се накарат тръбите да заобиколят вътрешният двор, площадка за игра или градина. Това е важно, ако тръбите се разрушат или се счупят. Канализацията ще се просмука до горната почва и ще направи за разхвърляна зона за игри.
 4. Изолирайте тръбите

  Ако живеете в по-студения климат на страната, тогава искате да защитите линията на канализацията от замръзване колкото е възможно повече. Един от начините е да се уверите, че те са поставени под линията на замръзване във вашия район. Друг начин е изолацията на тръбите с натрошена скала. Вместо да поставяте канализационните линии на голата земя, поставете го върху слой от скала. След това запълнете тръбата със скалата.
Previous Post

Само едно обаждане ви дели до експертни ВИК услуги

Next Post

Санитарни канали

ОБАДИ СЕ СЕГА