Колкото по-скоро разпознавате предупредителните знаци за запушване на основната канализационна мрежа, толкова по-добре. Запушването на основната канализационна тръба, което се пренебрегва или е незабелязано, може да доведе до скъпи ремонти, но също така може да причини неудобство за вашето семейство. За да си помогнете и да предотвратите нежеланата повреда и за опазване на семейството и […]

Колкото по-скоро разпознавате предупредителните знаци за запушване на основната канализационна мрежа, толкова по-добре. Запушването на основната канализационна тръба, което се пренебрегва или е незабелязано, може да доведе до скъпи ремонти, но също така може да причини неудобство за вашето семейство.

За да си помогнете и да предотвратите нежеланата повреда и за опазване на семейството и дома ви, ние ви предлагаме  4 предупредителни знака, че основната канализация на вашия дом е запушена.

Знак №1: Резервни канализации

Проверете следните приспособления за вода:

Тоалетни
Мивки
Вани
Душове

Ако повече от един дренаж се движи бавно, бълбукане, мирише лошо или има воден резервоар, най-вероятно имате основна канализационна запушалка.

Виждате ли, линията за отводняване на вашия дом отвежда отпадъчната вода далеч от дома ви и е проектирана като дърво – „багажника“ е основната канализационна тръба, докато „клоните“ са по-малки, второстепенни линии за отводняване, които се свързват към всяка водопроводна система захранване в основната си канализационна мрежа).

Знак № 2: Оттичането на канализацията се изчиства

Ако видите, че отточните води в канализацията, която стои в (или се източва) от почистването на канализацията на вашия дом, имате основна канализационна запушалка.

И така, какво точно е „почистване на канализацията“ и как можете да намерите вашите?

Е, „канализация“ е тръба, която се свързва директно с основната канализационна мрежа на дома ви и дава на водопроводчиците директен достъп, за да изчистят всякакви блокирания. В повечето домове почистването на канализацията обикновено се намира извън дома или в сутерена и е маркирано с кръгла или правоъгълна капачка (понякога наричана „канализация“ или „почистване“).

Знак № 3: Отводняване в пода

Ако основната ви канализационна тръба е запушена, всички канализационни и отпадъчни води, които се намират в тръбите, нямат къде да избягат. Това означава, че в крайна сметка канализацията ще навлезе във вторичен канал.

И когато това се случи, скоро ще можете да видите (и миришат) канализацията, идващи от канализацията на пода.

Знак № 4: Водата се връща

Ако забележите, че водата се закрепва на случаен принцип, докато използвате водопроводни тела, вероятно имате запушване в основната канализационна мрежа.

Два общи примера за това включват:

Когато промивате тоалетната си, водата се връща във ваната / душ.

Когато пуснете пералната машина, мивки или тоалетни започват да преливат.

Виждате ли, запушване на главната канализационна мрежа означава, че всички отпадъчни води, които се опитват да напуснат домовете си, нямат къде да отидат и в крайна сметка са принудени да търсят  други линии за оттичане.

Previous Post

Канали – как сами да ги отпушим?

Next Post

Само едно обаждане ви дели до експертни ВИК услуги

ОБАДИ СЕ СЕГА