Лято 2018 е в разгара си, придружено от плажни екскурзии, барбекю в задния двор, дори няколко неочаквани (и изключително приятни) дъждовни бури. Преживява ли вашият домакински водопровод допълнителни стресови ситуации това лято? Нека да разгледаме набързо частите от вашия дом, които се нуждаят от допълнителна грижа , когато температурите се повишат. Пръскачки Началото на лятото […]

Лято 2018 е в разгара си, придружено от плажни екскурзии, барбекю в задния двор, дори няколко неочаквани (и изключително приятни) дъждовни бури. Преживява ли вашият домакински водопровод допълнителни стресови ситуации това лято? Нека да разгледаме набързо частите от вашия дом, които се нуждаят от допълнителна грижа , когато температурите се повишат.

Пръскачки

Началото на лятото е чудесно време да почистите пръскачките и да ги инспектирате за течове. Ако сте пропуснали извършването на инспекция по-рано тази година, не е твърде късно да им направите задълбочена проверка сега и да замените всички, които са повредени или ръждясали. Пръскачките могат да извършат големи разхищения на вода, когато не работят правилно, така че направата на ежегоден преглед може да бъде стъпка спестяваща Ви много пари. И не забравяйте да внимавате и да се оглеждате за пръскачките Ви, докато косите трева в двора Ви.

Тоалетни проблеми

Докато децата са си вкъщи за лятото и може да бъде много забавно, това също така може да предизвика хаос във водопровода на вашата тоалетна. Напомнете им да използват само това, от което се нуждаят, когато става въпрос за тоалетна хартия и да пазят други предмети (включително самопровъзгласили се „забърсващи“ кърпи) от тоалетната. Ако възникне запушване, използвайте фланцово бутало, за да го изчистите. Ако това не се случи, обадете се на вашия водопроводчик за професионална помощ.

Отстраняване на бедствия

Лятото включва много добро хранене – това е идеалният момент да съберете приятелите и семейството Ви на барбекю в задния двор! Но внимавайте с вашия екип за почистване, тъй като много популярни летни храни не си пасват добре с изхвърлянето на боклука. Елементите, които трябва да отидат в контейнера за отпдъци, вместо в мелачката за храна са  дини, царевични кочани, прасковени костилки и други плодови костилки , фибри от зеленчуци като целина, нишестета, кости и мазнини. Оставете студената вода да тече няколко секунди преди и след използването на ме;ачката, за да може тя да работи максимално добре.

Пералня

Надвишават ли обикновеното количество дрехи за пране това лятото? Еее, не сте сами. Пътуванията до басейна, гости, подготовката и последствията от семейни ваканции и само дори ежедневното потене и мръсотия допринасят за увеличаването на работата на перялнята. Уверете се, че вашето устройство е напълно изправно. Сега е страхотно време да я издърпате от стената и да проверите всички връзки, за да сте сигурни, че са здрави и да сте сигурни, че маркучите са в добро състояние без никакви извивки, пукнатини или издутини. Обърнете внимание на стената и пода около мивката, за да сте сигурни, че няма мухъл, мана и щети. И докато е примамливо да спестите време и енергия, като напълните пералната до нейната граница, се придържайте към по-малки товари, за да избегнете натоварването на машината.

Страдащи канализационни системи

Докато обичаме облекчението и прохладата на тези кратки летни бури, те могат да направят номер на вашите канализационни тръби. Когато земята е суха, внезапна буря може да отнесе мръсотията и остатъците директно във вашите тръби, което води до запушването им. Ако в тоалетната или ваната има обратна вода, спешно направете обаждане на вашият водопроводчик.

Избягвайте изпитанията и препядствията, най – често свързани с летните водопроводни инсталации! Следвайте нашите съвети, за да запазите гладко действието на всички компоненти на водопроводната система на вашия дом това лято и не се колебайте да се обадите за помощ, ако проблемът наистина се увеличи.

Previous Post

Съвети за поддръжка на водопровода в кухнята

Next Post

Да повикаме на професионален водопроводчик или "направи си сам"? Част 1

ОБАДИ СЕ СЕГА