Добрите практики за поддръжка могат да направят дълъг път в предотвратяването на големите проблеми с водопроводните системи. Избягвайте главоболието от изпадането в аварийни ситуации и обаждането на авариен водопроводчик, като поддържате вашите кухненски бойлери. Научете съвети и трикове от вашия водопроводчик за това как да запазите вашият кухненски водопровод в добро работно състояние. Съвети за […]

Добрите практики за поддръжка могат да направят дълъг път в предотвратяването на големите проблеми с водопроводните системи. Избягвайте главоболието от изпадането в аварийни ситуации и обаждането на авариен водопроводчик, като поддържате вашите кухненски бойлери. Научете съвети и трикове от вашия водопроводчик за това как да запазите вашият кухненски водопровод в добро работно състояние.

Съвети за поддръжка на водопровода в кухнята от вашия водопроводчик

Съдомиялна

Вашата миялна машина вероятно е значителна инвестиция, така че не забравяйте да я третирате добре! Винаги се уверявайте, че  премахвате остатъците от храна от чиниите, преди да ги поставите в съдомиялната машина, за да предотвратите запушвания и ремонти. Също така е важно периодично да почиствате съдомиялната машина, следвайки инструкциите на производителя: това ще изчисти основната линия на всяко натрупване на хранителни продукти, което може пък да доведе до преливане на съдомиялната машина или до началото на неприятни миризми.

Смилане на отпадъци

Важно е да запазите смилачката за отпадъците си в добро работно състояние, като не я претоварите и като гарантирате, че не се опитвате да смилате храни, с които мелачката не може да се справи. Следните храни не трябва никога да влизат в мелачката:

  • грес
  • Утайка от кафе
  • Кожа от птици
  • Яйчни черупки
  • Струни или влакнести продукти

След като сте изхвърлили всичко в мелачката за боклуци, направете си навик да пускате студена вода надолу в канала си за 10-15 секунди, за да се уверите, че всички частици са правилно изнесени и изчезнали. Ако започнете да усещате неприятни миризми, просто изхвърляйте лимонова кора в мелачката и я включете за 15 секунди. Вашата мивка ще мирише на свежи лимони!

Кранове

Проблемът с обикновените кранчета за щастие е лесен за оправяне. Един от най-често срещаните проблеми, с които се сблъскват собствениците на къщи, е кранчето, което е изпитало внезапно намаляване на налягането на водата. Това обикновено се дължи на запушен аератор: просто отвийте аератора от кранчето и изплакнете всички натрупани утайки под течаща вода. Друг често срещан проблем е спукан кран. Най-честите причини за течове са износени шайби или износени О-пръстени. Това е бързо решение, което можете да направите сами, а резервните части струват само няколко лева.

Имате проблеми със водопроводните инсталации? Направете обаждане на КАНАЛ СИТИ и оставете нашите опитни водопроводчици да свършат работата правилно. Никоя работа не е твърде малка и сега  е идеалното време да поправите този водопровод, който дълго сте отлагали.

В продължение на повече от 10 години, КАНАЛ СИТИ е работи на територията София и околностите изпълняващи водопроводни услуги Ние изградихме репутацията си на препоръките на нашите доволни клиенти.

Previous Post

3 съвета, които да имате предвид по време на следващия си пролетен ремонт на баня

Next Post

Топ съвети за летните проблеми с водопроводните системи

ОБАДИ СЕ СЕГА