Запушените канали са един наистина често срещан и неприятен проблем, с който можем да се сблъскаме понякога. Разбира се, най-сигурния начин проблема да се реши, е като се повика съответния специалист в тази област-водопроводчика. Все пак, ако нивото на запушване е по-повърхностно, бихте могли да се справите със ситуацията и сами, преди да потърсите професионалист. […]

Запушените канали са един наистина често срещан и неприятен проблем, с който можем да се сблъскаме понякога. Разбира се, най-сигурния начин проблема да се реши, е като се повика съответния специалист в тази област-водопроводчика.

Все пак, ако нивото на запушване е по-повърхностно, бихте могли да се справите със ситуацията и сами, преди да потърсите професионалист. Но трябва да ви предупредим, че и това начинание има своите тънкости и далеч не е толкова елементарно, колкото ни се иска.

Качественото отпушване на канали е много повече от обикновено изливане на няколко препарата в канализацията. Подобен тип химикали често вредят на системата на водопровода и са доста неблагоприятни за околната среда. Ако не сте запознати с използването на някой препарат, по-добре не го използвайте, за да не си предизвикате отравяне, слепота или изгаряне.

В тази статия, ще ви съдействаме как да определите сами кога трябва да потърсите водопроводчник и също ще ви дадем няколко лесни практически съвета за отпушване на канали чрез безвредни, домашно направени разтвори.

Вряща вода за отпушване на канали

Най-добрия вариант за справяне с бавно източване на мивката в кухнята, е врящата вода. Методът е лесен и ефективен. Ако изсипете 1-2 лира такава вода надолу до системата за отводняване на бавно оцездаща се мивка, ще избегнете запушването. В случай, че с това количество вода няма нужния ефект, излейте по-голямо количество, докато запушената мивка започна пак да тече нормално.

Отпушване със солена вода

Разбъркайте разтвор от ½ чаша сол с 4 литра вода. Изсипете всичко в тенджера и загрейте. Не оставяйте да заври и изсипете течността надолу по системата за отводнявате. Отново един прост, но работещ метод.

Използване на ензими

Съществуват качествени продукти на основа на ензими за отпушване на канали. И все пак, ако каналът в прекалено запушен, ензимите може и да не успеят да ви помогнат изцяло.

При сериозно запушени канали, домашните разтвори биха могли да имат слаб ефект. В такива ситуации, трябва да се обърнете към водопроводчик, който ще анализира професионално проблема и ще го отстрани за дълго. Потърсете фирми, предлагащи денонощно такъв тип услуга, за да получите бърза реакция и качествено отстраняване на проблема.

 

 

Previous Post

Да повикаме на професионален водопроводчик или „направи си сам“? Част 2

Next Post

Канали – как сами да ги отпушим?

ОБАДИ СЕ СЕГА