Запушването на водопровода става без предупреждение. Това е особено вярно през зимните месеци, когато температурите и атмосферните условия се променят ежедневно. Не само замръзналите тръби и изтичането на газ могат да се появят без предупреждение, но не предприемането на незабавни действия, могат да бъдат опасни и за останалата част от дома ви. В случай на […]

Запушването на водопровода става без предупреждение. Това е особено вярно през зимните месеци, когато температурите и атмосферните условия се променят ежедневно.

Не само замръзналите тръби и изтичането на газ могат да се появят без предупреждение, но не предприемането на незабавни действия, могат да бъдат опасни и за останалата част от дома ви.

В случай на аварийна ситуация в санитарните помещения е от съществено значение да се предприемат необходимите стъпки, за да се сведат до минимум щетите.

Ето и списък на стъпките, които трябва да предприемете, когато запушването удари вашите тръби:

  1. Спрете водата!

Първото действие, което трябва да предприемете в аварийна ситуация, е незабавното спиране на водата. Важно е да знаете къде е вашият главен клапан за спиране на водата, както и затварянето на отделните уреди във вашия дом.

Ако проблемът се получава от конкретно оборудване, като мивки и тоалетни, можете да завъртите вентила по посока на часовниковата стрелка, за да спрете потока.

Ако проблемът не може да бъде установен, или просто искате да го играете безопасно, завъртането на главния вентил по посока на часовниковата стрелка ще премахне притока на вода към целия ви дом.

2. Спрете бойлера си!

След като спрете водата в дома си, налягането и горещата вода ще започнат да се покачват във вашия бойлер. Ако налягането надвиши ограничението на модулите, бойлерът може да се спука, което да доведе до още повече проблеми.

За да премахнете тази възможност, изключете самия уред, веднага след като спрете водата в дома си.

  1. Отворете крановете извън дома

След като спрете водата, отворете клапаните за всички щифтове, разположени извън дома ви. По този начин ще пресушите тръбите, които иначе биха насочили вода към дома Ви.

  1. Спрете откритите течове

Течащата вода ще продължи да изтича дори след спиране на водата. Използването на тиксо, водопроводни епоксиди, парцали и кофи обикновено е достатъчно, докато професионалистът не успее да оцени и отстрани проблема.

Когато се обадите на www.отпушваненаканлисофия.com  , ще изпратим един от нашите сертифицирани техници, за да прецени ситуацията.

След като водопроводчикът напълно диагностицира и оцени проблема, той ще ви даде множество възможности за ремонт и / или подмяна. Ако подмяната е по-доброто решение, те ще ви предложат опции, базирани на вашите нужди.

Обадете се днес или заявете услугата онлайн – услугата „Същият ден“, 7 дни в седмицата.

Next Post

6 Лесни летни съвета за водопроводите Ви

ОБАДИ СЕ СЕГА