За никой не е тайна колко омразно и неприятно е това каналът у дома да се запуши. Навярно всеки се е сблъсквал с този проблем. Разбира се, сред нас има и такива, които не желаят да разчитат на услугите на ВиК и предприемат лично да се справят с това. Как да отпушим канала  без да […]

За никой не е тайна колко омразно и неприятно е това каналът у дома да се запуши. Навярно всеки се е сблъсквал с този проблем. Разбира се, сред нас има и такива, които не желаят да разчитат на услугите на ВиК и предприемат лично да се справят с това. Как да отпушим канала  без да използваме продукти, които са опасни за кожата и нашето здраве?

Като първа цел – трябва да не се оставят каналите да се запушат напълно. В подобни случаи е трудно да се отпушат  само с продукти от кухненския шкаф. Правете профилактично отпушване на канали веднъж на две седмици със следните продукти, които са изпитани и наистина действат:

Отпушване на канали със сода бикарбонат, оцет или сол

Подсушете мивката. Вземете една чаена чаша, която ще ползвате за мярка. Напълнете я със сода и изсипете в канала, напълнете я отново, но този път със сол и изсипете. Последно напълнете чашата с винен оцет и залейте. Оставете да подейства за 10 минути, след което залейте с вряща вода.

Отпушване на канали със сода бикарбонат и оцет

Изсипете ¾ от чаена чаша пълна със сода в канала на мивката. Изсипете половин чаша винен оцет и веднага покрийте с плоска чиния. Оставете да подейства за 30 минути, като през това време не използвате мивката и не повдигате чинията. Залейте с 2 литра вряща вода и оставете кранчето на топлата вода да течен в продължение на 2-3 минути.

Отпушване на канали с кока кола

Газираната напитка наистина действа, а технологията е много просто – изсипете един литър от нея в канала на мивката, оставете да подейства през нощта, а на сутринта залейте с няколко литра вряла вода.

Отпушване на канал с бутало

Това е един от най – надеждните инструменти за отпушване на канали у дома, когато става дума за битови проблеми, като затлачени канали. То е ефикасно както за отпушване на тоалетни, така и на мивки. Покрийте с отвора на буталото единия край на тръбата на мивката и започнете да го движите енергично нагоре – надолу. Това трябва да предизвика налягане на водата, което да предизвика отпушване.

С вода под налягане

Не всеки канал може да се отпуши с вода под налягане, но всичко зависи от конкретния случай. В канала се вкарва маркуч. Пуска се водата и се държи, докато се усети, че каналът е отпушен.

Бъдете сигурни, че ако не отпушим канала с тези домашни продукти, които използваме то поне няма да навредят, по скоро ще го почистят, дезинфекцират и ще прогонят лошите миризми.

 

Previous Post

Съвети за отпушване на канали

Next Post

4 знака, че вашата основна канализационна мрежа е запушена

ОБАДИ СЕ СЕГА