Замръзнали тръби Веднага след като дните започвнат да стават по-хладни, е време да започнете да мислите за голямото главоболие на собствениците на жилища: замръзнали тръби. Пренебрегнатата замръзнала тръба ще се спука, причинявайки хиляди левове водни щети във вашия дом и изискваща вниманието на професионален водопроводчик . Избягването на замръзналите тръби винаги трябва да бъде на […]

Замръзнали тръби

Веднага след като дните започвнат да стават по-хладни, е време да започнете да мислите за голямото главоболие на собствениците на жилища: замръзнали тръби. Пренебрегнатата замръзнала тръба ще се спука, причинявайки хиляди левове водни щети във вашия дом и изискваща вниманието на професионален водопроводчик . Избягването на замръзналите тръби винаги трябва да бъде на първо място на вашето най-голямо безпокойство.

Една често срещана грешка, която много собственици на жилища правят, е да поддържат връзките си през зимата. За съжаление студените външни температури могат да замразят водата в маркуча, което предизвиква замръзване на вашите вътрешни тръби и може да доведе до спукването им. Преди да дойде зимата, не забравяйте да изключите маркуча си, да изключите спирателния вентил и да отворите кранчето, за да сте сигурни, че цялата вода е източена от тръби, които ще изпитат температури навън.

Правилната изолация на тръбите е от решаващо значение и обучен професионален водопроводчик може да ви помогне да установите дали тръбите са адекватно изолирани, за да ги предпазят от ниски температури на замръзване. В случай, че преживеете замръзнала тръба, може да сте в състояние да я поправите сами. Ако знаете точно къде са замръзвали тръбите и тези места са на достъпно място, може да сте в състояние да ги размразете с помощта на сешоар или малък преносим нагревател, който е насочен директно към тръбите. Оставете кранчетата си отворени, за да разберете веднага след като водата започне да тече отново (дори капката е знак, че сте се насочили в правилната посока!). Въпреки това, ако усилията ви за самоуправление не работят бързо, веднага се обадете на водопроводчик. Спуканите тръби могат да причинят хиляди левове водни щети във вашия дом и са скъпи за замяна. Спестете си главоболие, като вкарате професионалист, който ще използва специален топлинен пистолет, за да размрази тръбите бързо и ефективно.

Ниско налягане на водата

На никой не му харесва когато водата едвам тече от кранчето. Ако само един кран в дома ви показва този проблем, тогава въпросът вероятно е запушен аератор, ремонт, който всеки собственик на къща може да направи сами. Просто извадете течния аератор от кранчето и го изплакнете под чиста вода, за да го изчистите от всякакви натрупвания и отломки. Също така погледнете пръстена О и ако изглежда износен, продължете напред и го заменете.

Ако налягането на водата в цялата ви къща е ниско, то вие сте изправени пред много по-голям проблем, който няма да може да поправите сами. Това показва, че седиментът се натрупва в самите тръби, което може да наложи поправянето на вашите тръби. Ако сте забелязали, че  водата от никое от вашите кранчета на вани или мивки не тече толкова бързо, колкото обикновено, тогава е време да се обадите на професионален водопроводчик.

Имате проблеми със водопроводните инсталации? Свържете се с КАНАЛ СИТИ и оставете нашите опитни водопроводчици да свършат работата правилно. Никоя работа не е твърде малка и сега е идеалното време да поемете проблемите на този водопровод, които дълго сте отлагали.
Ние сме специализирана фирма за отпушване на канали в София.

 

Previous Post

Да повикаме на професионален водопроводчик или "направи си сам"? Част 1

Next Post

Съвети за отпушване на канали

ОБАДИ СЕ СЕГА